Риелторы Киева выбрать компанию
Лучшие нотариусы найти или добавить
Бесплатно после регистрации
Лучшие адвокаты найти или добавить

Популярність приватних форматів житла зростає — експерт

28.10.2021 | 16:33 Раздел: Недвижимость Украины Источник: MEGET

За період пандемії популярність приватних форматів житла — котеджів, таунхаусів, дуплексів, квадрексів — значно зросла. Якщо раніше такі проєкти купувалися здебільшого кінцевим споживачем, то сьогодні їх розглядають і для інвестування з подальшим перепродажем. 

«Ми додали у свій проєкт формат квадрексів, оскільки на таке житло є попит, — коментує Богдан Ваколюк, співзасновник ЖК Гостомель Residence. — Люди прагнуть певної приватності, яку їм може забезпечити власне подвір’я, і при цьому хочуть користуватися перевагами багатофункціонального комплексу».

Наразі кількість проєктів таунхаусів невпинно зростає, але часто їхня якість сумнівна — немає належних документів, проблеми з комунікаціями. «Тому ми вважаємо, що формат приватного житла в складі великих багатофункціональних комплексів з власними комунікаціями, розвиненою інфраструктурою буде привертати увагу інвесторів. Наразі поки в цьому сегменті левова доля продажів припадає на кінцевого споживача», — зазначає Богдан Ваколюк.

Така тенденція буде посилюватися, оскільки люди зрозуміли, що в найближчі кілька років доведеться жити в режимі сезонних локдаунів без можливості повноцінного дозвілля. До того ж робота та навчання в такі періоди відбуваються в режимі онлайн й не потребують присутності в офісі чи навчальному закладі. Тому котеджі, таунхауси, дуплекси, квадрекси з власною ділянкою можуть розглядатися як основне житло, так і в якості варіанту тимчасового проживання в більш комфортних й приватних умовах під час локдауну або відпустки, коли немає можливості мандрувати. Зростання попиту з боку споживача підвищує й інвестиційну привабливість форматів.

Гостомель Резиденс

Довідка:

ЖК «Гостомель Residence» — це сучасний багатофункціональний житловий комплекс комфорт-класу, що поєднує житлову та комерційну складову. ЖК розташований в екологічному передмісті Києва — в смт Гостомель, поруч с Бучанським парком, на березі озера. До складу комплексу увійде 5 багатоквартирних будинків зручної висотності: перший будинок — 5 поверхів, решта — 7 поверхів та 16 двоповерхових квадрохаусів. До послуг мешканців буде власна розвинена інфраструктура, що включає наземний паркінг, ігрові зони для дітей, спортивний майданчик з вуличними тренажерами, медичний центр та аптеку, спортивну та художню школу, дитячий садок та центри розвитку для дітей. Територія комплексу буде закритою від сторонніх та під цілодобовою охороною.

Rss лента новостей Просмотров: 7656
image