Риелторы Киева выбрать компанию
Бесплатно после регистрации
Лучшие нотариусы найти или добавить
Лучшие адвокаты найти или добавить

Конфлікт в Київській обласній раді

26.07.2011 | 16:35 Раздел: Происшествия и события Источник: MEGET

Киевская областная рада30 червня 2011 року під час проведення пленарного засідання 7-ої сесії Київської обласної ради VI скликання депутатські фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода», політичної партії «Фронт змін» та Київської обласної організації політичної партії «Удар (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» залишили залу пленарних засідань на знак протесту проти порушення головою Київської обласної ради Олександром Качним норм Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 22 Регламенту Київської обласної ради.

Свою позицію фракції виклали у спільній заяві, проголошеній після повернення до сесійної зали.

Крім того, члени лічильної комісії Київської обласної ради Сіваков Л. М., Шевчук Є.І. та Іллєнко А.Ю. зафіксували, що станом на 11:50 у сесійній залі відсутній кворум, тобто рішення, які ухвалюються – незаконні (замість 75 депутатів, необхідних для ухвалення рішень, присутні лише 72). Про це було складено відповідний акт.

5 липня 2011 року у додатку «Самоврядування Київщини» до газети «Київська правда» №64 (22700) була надрукована стаття за підписом Василя Передрія «Заяви робити – не хліб молотити».

У ній автор перекручуючи факти та порушуючи Кодекс професійної етики українського журналіста, описав події, які відбувалися в сесійній залі в той день.
Депутатів від ВО «Свобода», «Фронту змін» та «УДАРу» автор звинуватив у намаганні розіграти виставу кількох героїв у присутності понад двох десятків журналістів, консолідовану позицію трьох фракцій назвав дешевим піаром, а спільну заяву – брехливою.

Також автор статті дозволив собі зазначити, що порушення регламенту «насправді не було». При цьому він майже дослівно привів позицію голови обласної ради в цьому питанні.

Крім того, автор вдався до відвертих образ членів лічильної комісії від фракцій «Фронт змін», «УДАР»» і ВО «Свобода», виставляючи їх самозванцями, хоча вони були легітимно обрані на ІІ сесії Київської обласної ради ( Рішення Київської облради №013-02-VI від 07.12.2010 р. «Про Лічильну комісію Київської обласної ради VI скликання»).

В порушенні пункту 10 Етичного кодексу українського журналіста автор матеріалу не представив збалансовано точку зору опонентів, не зважаючи на те, що на час написання статті була оприлюднена спільна заява фракцій від 30 червня 2011 року.

Найкумедніше те, що поряд з упередженими і безпідставними звинуваченнями на адресу трьох фракцій були опубліковані… вітання, адресовані головам зокрема і цих фракцій, у зв’язку з відзначенням Почесною грамотою Київської обласної ради з врученням цінного подарунка.

За вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну депутатську діяльність та з нагоди Дня Конституції України було відзначено голову депутатської фракції Київської обласної організації політичної партії «Удар (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» Палатного Артура Леонідовича, уповноваженого представника депутатської фракції Всеукраїнського Об’єднання «Свобода» Ханенка Святослава Михайловича та голову депутатської фракції політичної партії «Фронт Змін» Полочанінова Володимира Геннадійовича.

Пошук будь-яких інших дописів журналіста Василя Передрія на сайті «Київської правди» дав посилання лише на зазначений пасквіль. Очевидно, такого пана в природі не існує, а псевдонім було використано вперше. Тому постає питання – за чиєю вказівкою пішов у друк зазначений допис

Rss лента новостей Просмотров: 1444
image