Риелторы Киева выбрать компанию
Лучшие нотариусы найти или добавить
Лучшие адвокаты найти или добавить
Бесплатно после регистрации

Лідер фракції 'УДАРу' в Київській облраді: Ми будемо добиватися дій, яких потребує Київщина

28.04.2011 | 14:15 Раздел: Происшествия и события Источник: MEGET

В наступному місяці спливає півроку діяльності місцевих рад, обраних на останніх виборах, – час для підбиття певних проміжних підсумків. Про результати роботи в Київській обласній раді ми поговорили з головою фракції «УДАРу Віталія Кличка» Артуром Палатним.

Партія УдарЯким були ці шість місяців для фракції партії «УДАР» у Київській обласній раді?

Фракція «УДАРу» діяла у відповідності до того, що ми обіцяли нашим виборцям. Наші депутати постійно зустрічаються з мешканцями Київської області, кожного вівторка й четверга ведеться прийом громадян в офісі обласної організації «УДАРу». Завдяки цьому ми отримуємо інформацію «з перших рук» про те, що є важливим для Київщини. І належним чином реагуємо на звернення громадян.

Можете навести конкретний приклад?

Зараз, наприклад, ми займаємося порятунком Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». До нас звернулись співробітники цього музейного комплексу в Переяславі-Хмельницькому зі скаргою на ситуацію, яка склалася за нового директора Довгошиї. Результати роботи цієї людини на відповідальній посаді викликають велике занепокоєння: викрадено унікальний експонат – лутерій V ст. до н.е.; цінні експонати звалені купою в непристосованому для цього приміщенні; руйнується спрацьований колектив через звільнення заслужених працівників музейної галузі з багаторічним досвідом роботи, на території музеїв проводяться пікніки. Ми працюємо над вирішенням проблеми, використовуючи всі доступні нам засоби.

Що саме було зроблено?

Наші депутати в Переяслав-Хмельницькій міській раді проголосували за звернення до Мінкульту із закликом звільнити Довгошию з посади та замінити його справжнім професіоналом, який буде з відповідальністю ставитися до довіреної йому роботи. Коли належної реакції не було отримано, фракція «УДАРу» винесла питання на розгляд Київської обласної ради. Нашу пропозицію про звернення до прокуратури щодо діяльності директора НІЕЗ «Переяслав» підтримали інші депутати облради.

Паралельно, щоб колектив заповідника не відчував себе залишеним сам-на-сам зі своїми проблемами, «УДАР» організував під стінами цього закладу мітинг на захист культурної спадщини. Коли обласна прокуратура у відповідь на наш запит надіслала формальну «відписку», ми порушили на сесії облради питання про повторний запит – до Генеральної прокуратури. Ми будемо працювати над тим, щоб підняти всю область на захист музейного комплексу в Переяславі-Хмельницькому й добитися від Мінкульту адекватної реакції. Відповідно до законодавства, лише міністерство звільняє й призначає керівників таких закладів, як НІЕЗ «Переяслав». І ми переконаємо Мінкульт у необхідності якнайшвидше вжити відповідних заходів. Це лише питання часу.

Якщо є проблема, яка потребує вирішення, є чітке уявлення, якими шляхами її можна вирішити, і рішучість іти заради поставленої мети до кінця, то не має значення, підтримують на початковому етапі чи ні. Ми будемо розмовляти, переконувати й добиватися дій, яких потребує Київщина. А якщо говорити про музейний комплекс Переяслава, то вирішення проблеми потребує не лише колектив співробітників чи місто – мова йде про всесвітньо відомий заклад, який є візитною карткою всієї України. Тому ми впевнені – нас почують.

На останній сесії Київської облради ваша фракція запропонувала прийняти зміни до регламенту щодо особистого голосування депутатів. Якою була ваша мета і які результати розгляду цієї ініціативи?

Ми вважаємо, що без вирішення проблеми голосування чужими картками не буде справжньої демократії. Кожен депутат представляє певну кількість виборців (на Київщині – кілька тисяч), і віддаючи свою картку, він фактично позбавляє цих людей права голосу.

Член фракції партії «УДАР» Леонід Сіваков звернув увагу на те, що в регламенті обласної ради є прогалина: чітко не зафіксована обов’язковість особистого голосування й не передбачено відповідальності за порушення цієї норми, і запропонував прописати відповідні норми, зокрема, впровадити відповідальність голів фракцій за присутність у залі й особисте голосування депутатів їх фракцій. На жаль, голосів не вистачило, більша частина фракції Партії регіонів рішення не підтримала. Однак ми й надалі переконуватимемо наших колег, що через голосування чужими картками Україна наражається на негативну реакцію цивілізованого світу – насамперед, це стосується Верховної Ради, однак так само – й місцевих рад.

Хто підтримав вашу ініціативу щодо особистого голосування?

Опозиційні фракції й частина «регіоналів». Так само вони голосували й за те, щоб рекомендувати ЖЕКам області заздалегідь попереджати боржників про можливе примусове стягнення боргу за компослуги. Це спільна ініціатива «Фронту змін» та «УДАРу». Зараз споживач, щоб отримати компенсацію від ЖЕКу, наприклад, за недостатньо гарячу воду, повинен подавати позов до суду, доводити свою правоту, а ЖЕК може отримати судовий наказ без заслуховування заперечень боржника – і безперешкодно продавати його майно. Наша позиція однозначна: потрібно ліквідувати цю нерівність.

Взагалі Київська обласна організація партії «УДАР» постійно наголошує, що місцеві ради – не місце для ідеологічної боротьби, протистоянь і коаліцій. Тут мають вирішуватись господарчі питання відповідної території. Тобто обласна рада повинна працювати так, щоб мешканці області належним чином забезпечувались теплом, електроенергією, водою й так далі; щоб створювалися робочі місця, щоб бюджетники вчасно отримували заробітну плату, а пенсіонери – пенсію.

Завдання всіх без винятку депутатів облради – ініціювати вирішення проблем Київщини й підтримувати рішення, які допоможуть вирішувати такі проблеми. І партія «УДАР» послідовно працює на забезпечення позитивного результату, який відчують мешканці області.

Rss лента новостей Просмотров: 1546
image