Лучшие нотариусы найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию
Лучшие адвокаты найти или добавить
Бесплатно после регистрации

Банк, банка чи інвестування в новобудову – що вигідніше і надійніше?

13.12.2018 | 16:12 Раздел: Новостройки Источник: Будівельна група "ФУНДАМЕНТ"

Українців можна умовна поділити на три групи. Одні зберігають гроші у банку, другі – у банці, а треті – інвестують у житло в новобудовах. Чи можна вважати інвестування в квартиру альтернативою банківському депозиту, та що насправді є вигіднішим?

У непростий для країни період зробити правильний вибір означає не тільки зберегти капітал, а й примножити його. Саме тому ми хочемо на конкретних прикладах з наведенням актуальних цін показати переваги і вигоду від інвестування в нерухомість на початковому етапі будівництва.

Чому вигідно інвестувати саме на початковому етапі

Існує думка, що інвестувати на першому етапі ризиковано. Проте це актуально для тих випадків, коли клієнти попадають на гачок ненадійних забудовників, так званих фірм-одноденок, які зазвичай заманюють інвесторів «казковими» цінами і не менш казковими зображеннями майбутнього житла. Будівельна група «Фундамент» працює на ринку 75 років, і за цей час ми ввели в експлуатації 100% об'єктів. Чи не це є гарантія захищеності капіталовкладень при інвестуванні на початковому етапі будівництва?

Щодо вигоди, достатньо взяти за приклад ЖК Привітний квартал на вул. Харченко 55 у Києві, продаж квартир у якому розпочався нещодавно.

ЖК Привітний квартал

100% передплата

  • На сьогоднішній день вартість 1-кімнатної квартири площею 36,84 кв.м становить 548 916 грн., за умови 100% передплати.

Розстрочка

  • Якщо оформити розстрочку до 2020-го року, однокімнатна простора квартира у Привітному кварталі обійдеться в 607 850 грн. +

Вигода

З огляду на вартість житла вже у зданих будинках цього ЖК, маємо наступне:

  • На момент завершення будівництва ця ж квартира коштуватиме 851 004 грн., тобто на 55% (!) дорожче (за умови 100% передплати).
  • За умови розстрочки на 11% дорожче, ніж при 100% передплаті.

Тож залежно від умов інвестування на початковому етапі, можна заощадити від 40% до 55% вартості квартири. І це без витрат на ремонт! Якщо облаштувати житло, його ціна зросте ще на десятки відсотків.

Продати чи здавати?

Після завершення будівництва проінвестовану квартиру можна або продати, або здавати в оренду. У випадку продажу варто знати, коли вдасться повернути вкладені гроші.

Вкласти гроші у житло в ЖК Привітний квартал можна вже зараз. Через рік – у 4-му кварталі 2019 року запланована здача будинку. Тобто, вже за рік можна буде продати житло, отримавши до 50% від вкладеної суми (274 458 грн).

Для порівняння слід розглянути дохід від банківського депозиту.

За умови ставки у 16% річних у гривні (а зараз діють саме такі умови), річна вигода складе 87 826 грн., а втричі (!) менше за винагороду від інвестування житла на початковому етапі.

Зважаючи на розташування Привітного кварталу, житло у цьому комплексі завжди буде легко здати в оренду, тому що:

  • Неподалік станція метро Бориспільска
  • ЖК знаходиться в тихому і затишному районі Києва
  • Поруч ліс та озера в 5 хвилинах пішки
  • Зручна транспортна розв’язка і розвинена інфраструктура
ЖК Привітний квартал

Сьогодні вартість оренди 1-кімнатних квартир аналогічної площі у цьому районі становить 10-12 тисяч гривень за місяць. Тобто, річна вигода власника становитиме 120 000-132 000 грн. (і це без збільшення вартості оренди). З урахуванням витрат на ремонт і початкову вартість квартири, її власник зможе повернути вкладені гроші менше ніж за 5 років.

Фактично здача 1-кімнатної квартири є альтернативою депозиту за ставкою 21% річних, але таких умов наразі не пропонує жодна фінансова установа. Не варто забувати, що при цьому клієнт не лише отримує пасивний дохід, а ще й залишається власником житла!

Інвестування на початковому і кінцевому етапах

Якщо на початковому етапі будівництва вартість 1 кв.м. становить менше 15 000 грн., то на етапі, близькому до завершення – від 18 000 грн.

А це означає більший термін повернення капіталовкладень і меншу вигоду. В порівнянні з інвестуванням на ранньому етапі чистий прибуток може бути меншим на 15%. Але навіть у цьому випадку пасивний дохід від здачі в оренду буде вигіднішим за депозит!

Додайте до цього можливість у будь-який момент капіталізувати вкладення шляхом продажу квартири, і зрозумієте, чому тримати гроші в банку не набагато краще, ніж зберігати їх у банці.

Rss лента новостей Просмотров: 3970
image