Лучшие адвокаты найти или добавить
Лучшие нотариусы найти или добавить
Бесплатно после регистрации
Риелторы Киева выбрать компанию

Види комерційної нерухомості. Як орендувати офіс

22.03.2024 | 21:18 Раздел: В Украине Источник: meget.kiev.ua

Цікавить оренда комерційної нерухомості? Це можуть бути будівлі або земельні ділянки, які використовуються для комерційних цілей, тобто з метою здійснення бізнесу та отримання прибутку. Мова може йти про різноманітні види приміщень:

  • Офіси – окремі будівлі чи приміщення призначені для ведення діяльності організацій і компаній. Вони розміщуються в височенних будинках посеред міста і в невеликих бізнес-центрах у передмісті.
  • Малі торгові об'єкти й магазини, де здійснюється роздрібна торгівля.
  • Ресторани, кафе, фаст-фуди тощо.
  • Готелі й туристичні комплекси – гостьові будинки, курорти та інші об’єкти для розміщення туристів і подорожуючих.
  • Складські та промислові приміщення різного типу, призначені для зберігання товарів чи для досягнення виробничих потреб.
  • Медичні центри та інші оздоровчі заклади – лікарні, стоматологічні клініки, спортивні клуби та фітнес-центри.
  • Мультифункціональні комплекси – будівлі, які використовуються для різних цілей.
  • Аптеки та інше.

Це лише кілька прикладів, адже існує безліч інших видів комерційної нерухомості. До них відносяться автозаправні станції, театри, боулінгові клуби тощо. Комерційною нерухомістю володіють приватні особи та компанії. Вона може бути стабільним джерелом доходу та ключовим елементом економічного розвитку. Маючи комерційну нерухомість, можна успішно розвивати бізнес, створюючи ефективний простір для продажу товарів і надання послуг.

Як вибрати кращий офіс для оренди

Комерційну нерухомість, як і квартири, активно здають та беруть в оренду. І найбільшим попитом серед неї користуються саме офіси. Щоб вибрати подібний об’єкт, рекомендується, в першу чергу, вивчити потреби бізнесу. Скільки працівників вам необхідно розмістити? Які функціональні приміщення для них потрібні (конференц-зали, кухня, приміщення для складування тощо). Якого розміру повинен бути об’єкт? Бажано звернути увагу на приміщення, що мають більший розмір, адже бізнес має зростати, тож вам обов’язково знадобиться додаткова площа для нових співробітників.

Розміри та планування офісу неймовірно важливі, але це все не матиме сенсу, якщо його розміщення виявиться незручним для працівників чи клієнтів. Наявність паркувальних місць, розвинена інфраструктура, зручна транспортна розв’язка, безпечність району – це обов’язково варто врахувати, як і вартість оренди. Чи не є вона завищеною? Порівняйте з вартістю оренди інших приміщень за один квадратний метр. Чи не перевищує загальна сума наявного бюджету?

Знайшовши пропозицію, цікаву за всіма параметрами, детально ознайомтеся з договором оренди. Зверніть увагу на терміни, умови підвищення орендної плати, додаткові витрати (комунальні послуги, ремонтні роботи) тощо. Перед підписанням договору оренди обов’язково відвідайте офіс, щоб переконатися, що він дійсно задовольняє потреби та очікуванням. Оберіть простір, який відповідає вашим вимогам до розміру, дизайну та функціональності. При потребі зверніться за консультацією до рієлтора чи обирайте самостійно, вивчивши пропозиції на https://www.ndo.com.ua/.

Rss лента статей Просмотров: 676
image