Лучшие нотариусы найти или добавить
Лучшие адвокаты найти или добавить
Бесплатно после регистрации
Риелторы Киева выбрать компанию

Як не замерзнути цієї зими - бюджетні способи вирішення проблеми

25.11.2022 | 12:51 Раздел: Интерьер и дизайн Источник: Meget

Через перебої в роботі різних об’єктів критичної інфраструктури в домівках українців часто вимикається опалення. В зв’язку з цим виникає необхідність в пошуку різних способів обігріву. Наразі важливо приділяти увагу не лише роботі батарей та обігрівачів, а й всім іншим чинникам, які можуть вплинути на збереження комфорту перебування в оселях. Тому ми зібрали кілька порад, які допоможуть не замерзнути цієї зими.

дуйка купить

Що робити, щоб в квартирі було тепліше

Наступні поради ми зібрали з огляду на те, щоб витрати на їхню реалізацію були мінімальними наскільки це можливо.

Отже, щоб підвищити температуру та комфорт перебування в квартирі рекомендуємо зробити наступне:

  1. Покласти килими на підлогу. Досвід багатьох українців доводить, що в кімнатах з килимами на підлозі тепло зберігається значно довше, а середньодобова температура вища. Також у вас не будуть мерзнути ноги від холодного ламінату, лінолеуму чи паркету. Найбільш актуальна ця порада для жителів перших поверхів.
  2. Замкнути всі кімнати. Якщо в квартирі кілька кімнат, зайві краще замкнути та намагатися знаходитися в одній кімнаті. Це дозволить унеможливити змішування холодного та теплого повітря з різних приміщень.
  3. Затулити вікна. Це стосується в першу чергу тих українців, в домівках яких встановлені дерев’яні вікна. Суть у тому, що навіть через найменші щілини в приміщення проникає холодне повітря. Це стається і в тому випадку, якщо явних ознак ви не помічаєте. Найпростіший спосіб утеплити вікна полягає в використанні смужок з поролону та клейкої стрічки.
  4. Користуватися обігрівачем. Ця порада може здатися банальною, але не потрібно нею нехтувати. Якщо централізоване теплопостачання нестабільне, то саме використання додаткового джерела тепла допоможе добитися необхідного рівня комфорту. Найбільш економний варіант із усіх можливих — тепловентилятор, або дуйчик, як його називають в народі.
  5. Тепловідбивний екран з фольги. Щоб максимально знизити тепловтрати від звичайних батарей, потрібно заклеїти стіни позаду них шаром фольги. Такий тепловідбивний екран унеможливить поглинання тепла стінами, а буде повертати його всередину кімнати.

Що робити, щоб зігрітися самому

Звичайно ж, потрібно попіклуватися й про себе, а також членів своєї сім'ї. Для цього рекомендуємо:

  1. Придбати термобілизну. Завдяки їй тепло, що виробляється вашим тілом, зберігатиметься значно ефективніше. Якщо термобілизна хороша, то додатковий одяг може взагалі не знадобитися.
  2. Тримати ноги в теплі. Якщо мерзнуть ноги, то мерзне все тіло. Тому обов’язково придбайте кілька пар теплих шкарпеток.
  3. Використовувати правильну постільну білизну. Для сну краще використовувати щільні махрові простирадла. Якщо у вас такого немає, придбайте.
  4. Використовувати грілку. Вона допоможе при необхідності та можливості нагріти ноги, руки, голову та інші частини тіла.

Звичайно, жодна з цих порад не дасть того ж ефекту, що й звичайні батареї та якісні обігрівачі, які працюють з достатньою потужністю. Але з їх допомогою ви точно не замерзнете, хоча, можливо, й відчуватимете дискомфорт.

Rss лента статей Просмотров: 2414
image