Лучшие адвокаты найти или добавить
Бесплатно после регистрации
Лучшие нотариусы найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию

У скандальному Козині готують дерибан заповідника?

27.05.2011 | 11:00 Раздел: Недвижимость Украины Источник: MEGET

20 травня Обухівська районна рада прийняла рішення про зміну меж ландшафтного заказника «Обухівський», згідно з яким 314,7 га лісу на території селища Козин виводяться зі складу заказника.

У скандальному Козині готують дерибан заповідника?У розпорядження редакції потрапив текст звернення Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Київській області до райради, з якого видно мотивувальну частину рішення. Так, у документі йдеться (цитуємо зі збереження стилістики й правопису оригіналу), що територія заказника «зазнає значний антропогенний вплив, а також на даній території спостерігається різні стадії рекреаційної дигресії».

Однак, як пояснив нам депутат Обухівської районної ради (партія «УДАР Віталія Кличка») Ігор Язєв, таке обґрунтування не витримує жодної критики.

«Фракція «УДАРу» одноголосно прийняла рішення голосувати проти зміни меж заказника. Якщо територію засмітили, значить, потрібно її прибрати, а не виводити зі складу заказника з подальшим дерибаном. Лише збереження за цим лісом охоронного статусу може бути запорукою його порятунку. Крім того, Козинська селищна рада, яка у липні минулого року, першою порушила питання про виведення території зі складу заказника, мотивувала свою пропозицію положеннями генплану селища. Але насправді жодного генплану до сьогодні не затверджено. І всі подальші інстанції посилаються на неіснуючий документ», – зазначив Ігор Язєв.

Враховуючи попередні скандальні випадки з відчуженням земельних ділянок у Козині (де «сотка» землі коштує до 50 тис. доларів), цілком правомірними є підозри місцевих мешканців про те, що єдина мета виведення 315 га з меж заказника – подальша передача цієї території під забудову. Тим більше, що, за повідомленнями ЗМІ, вирубку лісу на окремих ділянках, що згадуються в рішенні райради, почали ще на початку минулої осені, пояснюючи це підготовкою до будівництва.

Цікаво, що під час голосування щодо цього питання у самій провладній більшості думки розділилися, і «регіонами» добирали потрібні голоси за рахунок позафракційних депутатів і навіть двох представників нібито опозиційної «Батьківщини».

Андрій Гринів

Rss лента новостей Просмотров: 2402
image