Бесплатно после регистрации
Лучшие адвокаты найти или добавить
Лучшие нотариусы найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию

Що треба знати про митне оформлення вантажів?

04.10.2023 | 15:51 Раздел: Налогообложение Источник: meget.kiev.ua

Скільки разів ви імпортували та експортували товари? Можливо, для вас це звична справа. Навіть в такому разі важливо знаходитися на актуальній хвилі нормативів.

Спеціалісти логістичної компанії Анві Транс спостерігають за змінами в постановах, та нададуть вам усю потрібну інформацію. Крім того, займаючись організацією міжнародних перевезень  в країни Азії та Європи https://anvi-trans.com/uk/perevozki_spain_ukraina.html, пропонують повний обсяг послуг.

Україна має власні законодавчі акти щодо контролювання руху товарів через кордон. Проте, є загальні правила та питання, які допоможуть вам перевірити власну готовність до пересування бізнес-продукту.

Підготовка необхідної документації

Якщо ваш вантаж експортуються або імпортуються лише тимчасово, щоб запобігти стягненню митних зборів потрібна процедура транзиту. Замість цього може знадобитися міжнародний документ — карнет ATA. Наприклад, у процесі переміщення через всю країну до кінцевого пункту.

Не зважаючи на мету митного очищення, ці документи будуть необхідні не тільки на пункті відправлення, а й доставлення:

  • Контактна інформація про вантажоодержувача та вантажовідправника.
  • Пакувальний лист. Повинен відповідати решті товаросупровідних документів за загальною вагою та кількістю упакування.
  • Країна походження. Обов'язкове для імпорту, аби скористатися нижчими (нульовими) імпортними митами. Під час експортного очищення також буває потреба в підтвердженні.
  • Дозволи на основі вашого продукту – необхідна ліцензія? Інколи вантажу буде потрібна додаткова перевірка перед його випуском. Її часто називають експортним контролем. У цьому випадку вам потрібно уточнити характер та призначення товару митним органам країни-експортера.

Мої товари підпадають під дію державного регулювання?

  • Подвійного вжитку. Тобто ті, які можна використовувати як у цивільних, так і військових цілях. До них відносяться продукція, що випускається, деталі для техніки, програмне забезпечення та технології. Національна влада контролює експорт, транзит та загалом міжнародну торгівлю такими товарами. У деяких випадках накладається ембарго — заборона експорту у певні країни.
  • Сільськогосподарська продукція. Щоб захистити свою сільськогосподарську економіку, країни вжили конкретних заходів. Вони обмежують чи забороняють імпорт – це квоти.
  • Підакцизні. На деякі вироби поширюватиметься підвищене мито, в залежності від їхньої імпортованої кількості на додаток до вартості. До них відносяться алкогольні напої, тютюн, паливо.

Оплата мит

Якщо не звільнено від податку, всі імпортовані комерційні товари оподатковуються митом та податками відповідно до тарифної класифікації Кодексу ТН ЗЕД. Взагалі кажучи, імпортне мито та податок платить зареєстрований імпортер. Також на певну групу продуктів можуть накладатися інші податки. Сюди входять акцизні збори та антидемпінгові мита. Застосовуються до товарів, ціна яких значно нижча за їхню вартість на імпортному ринку.

Налаштування оплати: ваш чек-лист

  • Ваша транзакція має номер ПДВ як у країні походження, так і у країнах призначення?
  • Пряма оплата чи відстрочка платежу? Переконайтеся, що ви можете сплатити мита, акцизи, ПДВ безпосередньо або через рахунок відстрочки.
  • Маєте чинну довіреність? Користуючись послугами митного брокера, вам та вашим торговим партнерам необхідно вжити правильних заходів, щоб дозволити їм діяти від вашого імені.
  • У вас є номер EORI? Вам необхідно отримати кваліфікацію зареєстрованого економічного оператора, якщо експортуєте чи імпортуєте до Європи. Уповноваженим економічним оператором може бути митний брокер.

Будемо раді відповісти на всі ваші запитання - https://anvi-trans.com/uk

Rss лента статей Просмотров: 655
image