Лучшие нотариусы найти или добавить
Лучшие адвокаты найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию
Бесплатно после регистрации

Власний бізнес: як перетворити ідею в успішну реальність? Поради від експертів Jooble

26.10.2023 | 10:19 Раздел: Налогообложение Источник: meget.kiev.ua

Відкриття бізнесу під час повномасштабного вторгнення – це не божевільна ідея, а чудовий шанс змінити своє життя та отримати новий досвід. Війна триває, проте потреби суспільства у якісних товарах та держави у відновленні економіки нікуди не зникають. До того ж бізнеси створюють нові пропозиції робота Україна, як у вакансіях на сайті Jooble. У цій статті ми розповімо як перетворити свої ідеї на успішний стартап та дамо поради, які допоможуть у розвитку власної справи.

Перші кроки на шляху до успішного бізнесу: на що звертати увагу?

Експерти рекомендують під час війни віддавати перевагу ідеям, які не потребують великих початкових вкладень та є актуальними для потреб суспільства. Наприклад, відкриття туристичної агенції навряд чи зараз окупиться швидко, а, наприклад, мовні курси для людей за кордоном або інстаграм-магазин прикрас, брендового одягу зможуть з правильними маркетингом зможуть набрати клієнтську базу за короткий час. 

Якщо ви визначилися з напрямом, в якому хочете знайти роботу та вести бізнес, дотримуйтеся наступних рекомендацій від експертів Jooble:

  • Досліджуйте ринок – перед запуском проєкту необхідно зрозуміти болі та потреби споживачів, сильні та слабкі сторони конкурентів, перспективи галузі. Це допоможе оцінити темпи зростання та мінімізувати ризики.
  • Складіть бізнес-план – без нього неможливо чітко сформулювати цілі стартапу, час та бюджети на реалізацію, залучити інвесторів. План повинен містити аналіз ринку, дані про виробничий процес, розрахунки витрати та майбутніх прибутків та можливі ризики.
  • Підготуйтеся фінансово – подбайте про стартовий капітал, але й заручіться підтримкою інвесторів або користуйтеся державними програмами доступного кредитування, грантів на відкриття бізнесу тощо. 
  • Розробіть маркетингову стратегію – без належної реклами інформація про ваші послуги та товари не дійде до клієнтів. У команді з маркетологом або самостійно визначте свою цільову аудиторію, конкурентні переваги, продумайте рекламні макети та майданчики, які ви використовуватиме для просування.

Перед повноцінним запуском проєкту слід подбати про його офіційну реєстрацію. Сьогодні в Україні можна оформити бізнес як діяльність фізичної особи-підприємця (ФОП). При зростанні грошових оборотів та потоку клієнтів, можна буде перейти на формат товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Фінансова допомога бізнесам: які державні програми доступні українцям?

Функціонування бізнесів та сплата податків сьогодні є важливими для відновлення економіки країни, тому держава пропонує ряд програм фінансової підтримки:

  • «ЄРобота» – урядова програма, яка дозволяє отримати гранти на стартапи або розширення наявного бізнесу.
  • Компенсація за ВПО – компанії, які пропонують вибрати вакансію внутрішньо переміщенним особам, отримують по 6700 грн за перші 2 місяці їхнього працевлаштування.
  • «Доступні кредити 5-7-9%» – українські банки пропонують пільгове кредитування за ставками 0-3-5-7-9% річних залежно від виду діяльності.

Крім того, підприємці, я яких виникають питання щодо побудови робочого процесу під час війни, сплати податків, запуску проєктів, на порталі «Дія.Бізнес» можна отримати безкоштовні консультації з експертами.

Ведення бізнесу «з нуля»: корисні поради від Jooble

Старт власної справи «з нуля» – не завжди простий та швидкий процес. Нижче ми дамо декілька порад, які допоможуть полегшити ведення бізнесу та отримання перших клієнтів.

Завжди чітко формулюйте цілі

Чітко сформульована ціль дає вам розуміння наступних кроків для побудови успішного проєкту. Користуйтеся методом SMART, за яким будь-яка мета повинна бути:

  • Специфічною (Specific);
  • Вимірюваною (Measurable);
  • Досяжною (Achievable);
  • Актуальною (Relevant);
  • З чіткими строками (Time-bound).

Наприклад, якщо ви маєте маленький магазин і хочете збільшити обороти, ваша SMART-ціль може виглядати так: «Збільшити місячний оборот магазину на 20% (вимірювана) протягом наступних 6 місяців (з чітким строком), використовуючи маркетингову кампанію зі знижками у вихідні дні (специфічна, досяжна, реалістична)

Не шукайте унікальну ідею

Багато людей помилково вважають, що побудувати дійсно успішний бізнес можна тільки з неповторної ідеї. Насправді секретом усіх успішних проєктів є якісний продукт, вдалі маркетингова стратегія, аналіз конкурентів та вдале управління ресурсами. Наприклад, команда Monobank перед запуском віртуального банка досліджувала нюанси, які не подобаються клієнтам в додатках мобільного банкінгу та інструменти, яких їм не вистачало. Ідея не була унікальною, проте реалізація дозволила стати Monobank одним з найпопулярніших банків країни.

Працюйте над соцмережами

Облікові записи Instagram, TikTok, Facebook – це обличчя будь-якого бренду та інструмент залучення клієнтів, тому важливо щоб вони були активними та мали гарний, креативне візуальне наповнення. Якщо ви не вмієте знімати контент для соцмереж, можна найняти SMM-спеціаліста.

Асоціюйте бренд з людиною

Дослідження показують, що користувачі соцмереж більше схильні звертатися до послуг брендів, асоційованих з їх власниками. Не бійтеся з’являтися на сторінках Instagram, TikTok або сайту свого бренду. Діліться новинами, спілкуйтеся з аудиторію, звертайтеся до них за думкою та розповідайте свою історію.

Rss лента статей Просмотров: 743
image