Лучшие адвокаты найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию
Лучшие нотариусы найти или добавить
Бесплатно после регистрации

Газонна решітка – озеленення та практична користь

08.09.2021 | 15:45 Раздел: Строительство Источник: https://miidvir.ua/

Поступово екологічність та свідоме ставлення до природних ресурсів з модних трендів перетворюється на спосіб життя. Це бачення просочується у всі сфери діяльності людини – сортування сміття, біоплатик, екологічно чисті автомобілі, будівельні матеріали без шкідливих домішок, які не шкодять не лише людині, а й навколишньому середовищу. Додамо до цього масове озеленення територій. Серед сучасних будівельних матеріалів - одним з подібних вдалих рішень є газонна решітка Еко або екобруківка.

Що таке газонна решітка?

Газонну решітку ще називають паркувальною, адже її часто встановлюють на стоянках авто. Паркувальна решітка – це вид тротуарної плитки, яка має квадратні чи ромбовидні отвори. Найчастіше після укладання вони заповнюються ґрунтом та засіваються травою або ж засипаються щебенем. Типовий фабричний розмір комірок – 600x400x100 мм.

Що такого особливого в екобруківці?

Окрім очевидного оригінального дизайну, еко бруківка здатна витримувати набагато більші навантаження, а ніж класична тротуарна плитка. Це одна з причин чому її використовують на парковках. Крім того, вона частково бере на себе дренажну функцію.

Варто зупинитись на питанні особливостей детальніше. Що дає вам газонна решітка поблизу багатоповерхівки чи на задньому дворі у приватному секторі?

Озеленення території. Як ми вже говорили, в отвори решітки можна посіяти газонну траву. При цьому будова плитки така, що траву не зможуть пошкодити колеса авто чи підошви взуття. Коренева система трави знаходиться нижче рівня активної поверхні плитки.

Оригінальний ландшафт. Еко решітка розширює можливості для втілення дизайнерських ідей та задумів з озеленення території. Як мінімум, з її допомогою можна вирівняти поверхню під парковку, заїзд до будинку чи навіть дитячий майданчик.

Додатковий дренаж. Отвори газонної решітки відкривають доступ до ґрунту, тож дощова або тала вода швидше всотується і не створює додаткових проблем. 

Переваги газонної решітки

  1. Газонна решітка Еко залишить далеко позаду бетон, асфальт і навіть класичну тротуарну плитку. Вона міцніша, краще витримує змінне навантаження та не затримує на поверхні вологу.
  2. Еко бруківка чудово комбінується з класичною тротуарною плиткою, при цьому допомагає розставити яскраві акценти в ландшафтному дизайні.
  3. Термін експлуатації якісної газонної решітки близько 25 років. Вона чудово витримує сезонні перепади температур та надмірну вологу.
  4. Сучасна бруківка під траву не обмежується єдиною моделлю. Виробники пропонують безліч варіантів продукції за кольором, розміром та формою комірок. Найпопулярніша – це квадрат та соти. Однак форма комірки виконує не лише естетичну функцію, а й цілком практичну. Так, квадратні комірки витримують навантаження до 400 т. на кв. метр, таку плитку можна встановлювати у місцях з інтенсивним рухом транспорту. Соти – витримують менше навантаження, але вони набагато більш презентабельні, тому ці моделі активно застосовуються в ландшафтному дизайні прибудинкових територій, паркінгів, дитячих майданчиків.

Недоліки паркувальної решітки

  1. Ідеального будівельного матеріалу, на жаль, ще не винайшли, тому паркувальна бруківка теж має свої недоліки. Основний з них – монтаж, щоб еко решітка виконувала свої функції так, як книжка пише, необхідно попередньо встановити дренаж. Це, своєю чергою, вимагає залучення професійних майстрів.
  2. Досить важко усунути технічні рідини авто, які просочились в комірки бруківки, а також сміття.
  3. Спеціалісти рекомендують час від часу змінювати положення авто і не залишати його на одному місці більше, ніж на 2-3 дні, оскільки це може спричинити часткове просідання плит.

Однак, це невелика плата за креативний зелений простір навколо будинку, який ще й усуне купу проблем, як от калюжі від талого снігу чи грязюка після осінніх злив.

Rss лента статей Просмотров: 5884
image