Лучшие адвокаты найти или добавить
Бесплатно после регистрации
Риелторы Киева выбрать компанию
Лучшие нотариусы найти или добавить

Модульний будинок для постійного проживання

12.12.2023 | 11:31 Раздел: Строительство Источник: meget.kiev.ua

Поняття модульних будинків

Модульне будівництво стверджується у якості перспективного та інноваційного напрямку, який дозволяє створювати багатоквартирні модульні будинки та інші різновиди житлових або комерційних приміщень. Лишається в минулому обмеженість цієї сфери. Якщо раніше з модулів можна було будувати невеликі об’єкти для тимчасового проживання, то зараз це є повноцінні споруди для проживання великої кількості людей.

Модульний будинок споруджується з різної кількості блоків, які виробляються у приміщеннях цеху. Технологічний процес організовано в рамках виробничої зони таким чином, щоб можна було за декілька місяців видавати готові блоки. Надалі лишається тільки перевезти їх на локацію для монтажу та встановити за лічені дні. Можна з’єднувати між собою велику кількість модулів, щоб отримувати багатоквартирні споруди. Вони стають доступною та швидкою у побудові альтернативою об’єктам капітального будівництва.

Що таке модульні будинки «під ключ»

Технологія модульного будівництва – це вироблена роками процедура, яка передбачає виконання наступних етапів:

  1. створення дизайн-проєкту – з замовником обговорюються характеристики майбутнього модульного об’єкта, такі як площа, кількість кімнат, планування, матеріали використання тощо;
  2. затвердження проєкту замовником, визначення кошторису;
  3. початок будівництва модульних блоків за планом на заводі;
  4. транспортування блоків вантажним транспортом та комплектування у єдину систему за допомогою спецтехніки;
  5. встановлення вікон, дверей;
  6. проведення інженерних комунікацій – каналізаційної системи, електрики, водопостачання та газопостачання, опалення;
  7. комплектація меблями та побутовою технікою.

Проєктування модульних будинків під ключ означає, що по завершенні процесу замовнику не потрібно буде виконувати жодних додаткових дій – ремонтних робіт, внутрішнього оздоблення тощо. У вартість входять усі потрібні послуги, щоб зробити модульний об’єкт повністю придатним для комфортного проживання. Використовуються зносостійкі та вогнетривкі матеріали, утеплювальні компоненти, щоб будинок був захищений від вітру, опадів, спеки, морозів та інших несприятливих факторів зовнішнього середовища.

Модульні будинки підходять для проживання у будь-яку пору року. Їхнє оснащення опалювальною системою, додаткове утеплення дозволяє зберігати комфорту температуру всередині приміщень навіть у сильні морози. З іншого боку у літню спеку забезпечується ефективна циркуляція повітряних мас, тому температура всередині буде комфортною для життя.

Джерело: сайт houses.snite.ua.

Rss лента статей Просмотров: 800
image