Лучшие нотариусы найти или добавить
Лучшие адвокаты найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию
Бесплатно после регистрации

Поради перед купівлею дренажного насоса

03.02.2023 | 18:13 Раздел: Строительство Источник: Meget

Мешканці заміських будинків часто стикаються з проблемами підтоплення підвалів, колодязів, городних ділянок через активність ґрунтових вод або витік каналізації. Не кожен насос здатний ефективно відкачувати брудну воду. Для вирішення перелічених ситуацій потрібен дренажний насос. Потужніші моделі часто використовують співробітники комунальних та аварійних служб. Не знаєте як вибрати дренажний насос, тоді наступні поради саме для вас.

дренажний насос

Чим відрізняється дренажний насос

Головним призначенням дренажного насоса є перекачування води. На відміну від багатьох видів насосів, дренажні здатні працювати із брудною водою, тобто в якій наявні тверді фракції, в’язкі рідини, сміття. Часто дренажні насоси плутають з фекальними. Останні, виходячи з назви, мають вузьку направленість, в той час, як у дренажних насосів широкий спектр використання. За допомогою цих агрегатів можна перекачувати воду з відкритих водойм, колодязів, затоплених приміщень тощо.

Дренажний насос: поради щодо вибору

Для того, щоб вибрати підходяще обладнання, потрібно правильно визначити умови його експлуатації. Зверніть увагу на наступні поради та критерії вибору дренажного насоса:

  1. Ступінь забрудненості рідини. Один з найголовніших критеріїв вибору. Рідина, що перекачується може містити різну частку та розмір твердих домішок, бруду, сміття. Потрібно дослідити робочу рідину та обрати необхідний діаметр фракції (ця величина зазначена в паспорті товару). Також слід врахувати температуру рідини.
  2. Тип конструкції. Розрізняють поверхневі та занурювальні дренажні насоси. Останні дозволяють відкачувати рідини, що знаходяться на глибині понад 5 м. Поверхневі розташовуються поруч з місцем відкачування, підійдуть для осушення підвалів, басейнів, перекачування води з відкритих водойм.
  3. Потужність. Для невеликих робіт вистачить і малопотужних моделей, що оснащені двигуном на 300-700 Вт. Для побутових потреб буде достатньо агрегатів потужністю 1,5-3 кВт. Якщо йдеться про промислові масштаби, то слід обирати потужні насоси з двигуном на 20-30 кВт. Також зверніть увагу на продуктивність, тобто який об’єм води насос здатний перекачувати за одиницю часу.
  4. Матеріал корпусу. Від матеріалу корпусу залежить строк експлуатації обладнання. Нержавіюча сталь стійка до корозії, не деформується з часом, не тріскається. Насоси з чавуна також відрізняються своєю міцністю та довговічністю, але вартують дорожче. Для перекачування агресивних рідин слід використовувати моделі з корпусом із технополімеру або спеціалізованого склопластику.
  5. Захисні функції. Деякі дренажні насоси мають захисні функції у вигляді автоматичних термореле. Вони вимикають двигун при критичній температурі, чим запобігають його перегрів. Поплавки (поплавці) захищають пристрій від «сухого ходу». Своєю чергою, вони вимикають двигун при критично низькому рівні рідини. Від наявності захисних функцій залежить тривалість періоду безперервної роботи насоса.

дренажний насос

Де купити дренажний насос

Окрім технічних характеристик важливо звертати увагу на бренд виробника. Лідерами в Україні та світі вважаються компанії Aquatica, Leo, Wetron. Великий вибір дренажних насосів від цих популярних брендів представляє маркетплейс Аквагід. Також на сайті ви знайдете інше насосне обладнання за низькими цінами та з гарантією від виробника. Доступна оплата частинами. Доставка по всій території України.

Rss лента статей Просмотров: 2065
image