Лучшие адвокаты найти или добавить
Бесплатно после регистрации
Риелторы Киева выбрать компанию
Лучшие нотариусы найти или добавить

Як правильно розмістити сантехніку у маленькій ванній кімнаті

04.12.2022 | 07:08 Раздел: Интерьер и дизайн Источник: Meget

Не всім людям пощастило з просторими ванними кімнатами – величезній кількості власників квартир доводиться задовольнятися мінімальною площею, в якій катастрофічно не вистачає місця. У такому випадку необхідно знати, як правильно розмістити сантехніку в маленькій ванній кімнаті – лише тоді вам вдасться встановити все необхідне й при цьому не бути сильно обмеженим у просторі.

Особливості оформлення маленької ванної кімнати

Сантехника

Саме час ознайомитися з порадами щодо оформлення маленької ванної кімнати:

  • Насамперед необхідно продумати, яку кількість техніки, сантехніки та меблів ви плануєте розмістити в кімнаті. Щоб візуально ознайомитись із підсумковим результатом, радимо використовувати спеціальні програми з моделювання. У такому разі буде легше визначитись із оптимальним рішенням.
  • Якщо ванна та туалет знаходяться у різних кімнатах, для збільшення простору їх можна поєднати в одну. Безперечно, перепланування є серйозним процесом і вимагатиме від вас отримання дозвільних документів від забудовника.
  • Для економії простору ідеальним варіантом є сучасні моделі сантехніки. Йдеться про підвісні унітази та гігієнічний душ.
  • Подумайте, як корисно використовувати вільну зону над умивальником. Цілком можливо, цей простір підійде для шафи, в якій зберігатиметься косметика, побутова хімія, рушники. Вільні ніші можна використовувати для приховання водонагрівача.
  • У маленьких ванних кімнатах важливо правильно використовувати кути для звільнення цінного простору. Кути непогано підходять для встановлення унітазу, умивальника, полиць, кутових ванн.
  • Якщо площа обмежена, варто подумати про те, щоб відмовитися від покупки повноцінної ванної і зробити вибір на користь душової системи. В такому випадку вільна площа кімнати значно збільшиться.

Додаткові поради щодо економії місця у маленькій ванній кімнаті

Сантехника

Рекомендується використання малогабаритних меблів. Забудьте про широкі тумби, масивні шафи, об'ємну сантехніку. Найкращим варіантом будуть кутові вироби та підвісні моделі.

Для зорового збільшення простору краще оформляти ванну в світлих відтінках (білих, бежевих, кремових, світло-сірих). Також не варто використовувати великі люстри. Куди краще організувати локальне освітлення у найважливіших зонах.

На окрему увагу заслуговує дзеркало, яке чудово справляється не тільки з головним естетичним завданням, а й сприяє зоровому збільшенню приміщення. Непоганим рішенням буде купівля високих дзеркал.

В інтернет-магазині «Імперія Сантехніки» всі бажаючі зможуть ознайомитися з великим каталогом, в якому не важко знайти сантехніку для невеликої ванної кімнати. Менеджери завжди готові проконсультувати, допомогти з вибором і відповісти на питання, що вас цікавлять.

Rss лента статей Просмотров: 2368
image