Лучшие адвокаты найти или добавить
Лучшие нотариусы найти или добавить
Бесплатно после регистрации
Таунхаусы Soul City от 790 $/м2
ЖК Park Residence квартиры от 780 $/м2
Риелторы Киева выбрать компанию

Як уникнути дорожніх пригод

08.07.2024 | 09:39 Раздел: Строительство Источник: meget.kiev.ua

Незалежно від того, чи є ви новачком чи керуєте автомобілем уже багато років, ДТП все одно, може статися незалежно від рівня вашого досвіду. Багатьом нещасним випадкам можна запобігти, якщо дотримуватися правил і усвідомлювати потенційні ризики на дорозі. Автошкола на Позняках "Таурус" за адресою м. Позняки (5 хв) вул. Срібнокільська 12, секція "А" оф. 174 надає своїм студентам цінні поради про те, як уникнути дорожньо-транспортних пригод та забезпечити безпеку під час водіння. Зв'язатися з адміністратором для запису на курс та уточнення цікавих моментів можна за номером +38 (067) 388-05-14.

Поширені причини ДТП

Для запобігання небезпечним ситуаціям важливо розібратися в причинах. Хоча деякі з них можуть здатися очевидними, вони є нагадуванням про те, на що слід звернути увагу, щоб ви могли краще аналізувати своє оточення.

Перевищення швидкості

Знаки обмеження швидкості повинні інформувати вас про найбезпечнішу швидкість руху цією конкретною дорогою. Це може бути пов'язано з підвищеним трафіком, різкими поворотами, нерівною дорогою та багатьма іншими факторами. Чим швидше ви їдете, тим повільнішою буде ваша реакція, якщо вам потрібно запобігти автомобільній аварії, і тим більше часу знадобиться, щоб зупинити вашу машину.

Безрозсудне водіння

Якщо ви не водитимете машину обережно, то можете потрапити в аварію. Саме це часто трапляється з необережними водіями, які перевищують швидкість, надто швидко змінюють смугу руху, забувають увімкнути задні покажчики повороту або двері багажника. Нерозважливі водії часто виявляють нетерпіння у пробках, тому будьте особливо обережні з агресивними водіями.

Погодні умови

Дощ створює слизькі та небезпечні поверхні для автомобілів, вантажівок та мотоциклів і часто призводить до того, що автомобілі виходять з-під контролю або заносяться під час гальмування. Щоб уникнути автомобільної аварії, керуйте машиною особливо обережно під час дощу. 

Зимові місяці можуть бути дуже небезпечними. Сніг може змішатися з водою і стати рідким, а крига буде важко побачити і запобігти. Дотримуйтесь додаткової дистанції між вами та автомобілем попереду вас, знижуйте швидкість, плавно гальмуйте, і якщо ви таки натрапили на лід, не натискайте різко на гальмо.

Базові рекомендації

Корисні поради, які допоможуть уникнути дорожньо-транспортних пригод.

  • Тримайте фари вашого автомобіля увімкненими під час водіння в сутінках і на світанку, а також у сезон дощів.
  • Регулярно перевіряйте свій автомобіль. Постійно стежте за його шинами, гальмами, фарами та дзеркалами.
  • Мати чітке уявлення про обмеження вашого автомобіля.
  • Дотримуйтесь безпечної дистанції дослідження.
  • Перш ніж в'їхати на перехрестя, подивіться в обидва боки.
  • Сигналізуйте про кожен поворот і зміну смуги руху.

Водіть дружелюбно – поступайтеся іншим водіям і будьте ввічливі.

Якщо автомобіль було пошкоджено, зупиніться та обміняйтеся інформацією. Якщо хтось постраждав, надайте допомогу та зверніться до правоохоронних органів. Якщо ви врізалися в автомобіль, що залишився без нагляду, знайдіть водія або напишіть своє ім'я та адресу в записці, яка пояснює, що сталося.

Rss лента статей Просмотров: 480
image