Лучшие нотариусы найти или добавить
Бесплатно после регистрации
Лучшие адвокаты найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию

Види дерев'яних підлог – яку вибрати

27.09.2023 | 16:03 Раздел: Строительство Интерьер и дизайн Источник: meget.kiev.ua

Дерев'яна підлога універсальна, вписується в більшість інтер'єрів і створює затишну атмосферу. Її можна зробити з паркету, але підійде дерев'яна мозаїка або панно.

Дошка підлоги

На що слід звернути увагу на купівлю паркетної підлоги?

  • Купуючи паркетну підлогу, перевірте її вологість - вона повинна бути від 7 до 11%. Занадто суха деревина коробиться і відшаровується, а якщо надто волога, у підлозі з'являться щілини. Важливо, щоб матеріал витримав щонайменше п'ять днів у приміщенні, де його буде розміщено.
  • Паркетна підлога доступна в декількох класах, перша з яких є матеріалом найвищої якості, без сучків, з однорідним кольором і прямим волокном.
  • Його виробляють із місцевих порід листяних дерев (дуб, ясен, бук, береза, платан), значно рідше з хвойних дерев, а також з екзотичних дерев (іроко, кемпас, ятоба).
  • Дошки можна розмістити у вигляді ялинки, шахівниці або цегляного візерунка. Також на підлозі можна створювати складні візерунки, комбінуючи різні породи та кольори деревини.
  • Шпунтовані дошки приклеюються до основи смолою, розчинником або порошковим клеєм. Потім підлогу шліфують і після заповнення дрібних дефектів шпаклівкою та шліфування покривають лаком, воском або захищають олією.

Які характеристики дерев'яних та ламінованих панелей?

Альтернативою паркету можуть стати дошка для підлоги та панелі – багатошарові дерев'яні або ламінат, що мають шарувату структуру.

  • Верхній шар дерев'яних панелей товщиною 2-4 мм виготовляється з твердих порід деревини та кілька разів покривається заводським лаком або олією чи воском.
  • Серцевина (товщиною кілька мм) складається з плит м'якої хвойної деревини, розташованих перпендикулярно до верхнього шару, або дошки на твердій основі.
  • Дно виготовляється із хвойного дерева або фанери.
  • Завдяки перпендикулярним шарам панелі набагато слабше реагують на зміни вологості та температури, ніж масивна деревина.
  • Якщо верхня частина товща, підлогу можна відполірувати, як звичайний паркет.
  • Ставляться вони клацанням, без використання клею.

Панелі з ламінату мають зверху декоративний шар із пластику (ламінату) або паперу, що найчастіше імітує дерево (хоча може імітувати і камінь). Основу зазвичай виготовляють із твердої деревної плити ХДФ, рідше за МДФ. Внизу є дно з ламінату або кількох шарів армованого паперу. Цей вид покриття для підлоги добре імітує дерев'яну підлогу і коштує значно дешевше. Його можна встановити швидко і легко - немає необхідності наймати фахівців, з цим завданням впорається більшість інвесторів. Він також готовий до використання одразу після встановлення – немає необхідності будь-що шліфувати, лакувати або якимось чином доопрацьовувати.

У чому переваги вінілових дошок?

У пропозиції також є вінілові панелі, які більш функціональні, ніж ламіновані. Вони приємніші для ніг, більш стійкі до стирання, ударів та вологи. Вони мають антистатичні та протиковзні властивості і можуть бути відремонтовані.

Інформація предоставлена сайтом https://foreest.com.ua.

Rss лента статей Просмотров: 497
image