Бесплатно после регистрации
Лучшие адвокаты найти или добавить
Лучшие нотариусы найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию

Основні етапи ремонту квартир - чому важлива послідовність?

27.09.2023 | 09:19 Раздел: Строительство Интерьер и дизайн Источник: meget.kiev.ua

Ремонтні роботи - це дійсно глобальний процес, що включає в себе багато нюансів. Капітальний ремонт дозволяє кардинально змінити будь-яке приміщення. Що впливає на його якість? Планування, злагоджена командна робота спеціалістів.

етапи ремонту квартир

Дійсно у ремонті має велике значення не тільки якість матеріалів, сучасні технології, але і правильна послідовність у виконанні робіт. Про те, як зробити правильний поетапний ремонт розкажемо детально нижче.

Чому важлива послідовність у ремонті квартири?

Уявляючи процес ремонту одразу виникає необхідність створення плану, аби зрозуміти що за чим виконувати які задачі є першочерговими. Це підводить до думки, що гарний ремонт - це добре спланований та послідовний ремонт. Без зайвого стресу та поспіху.

Основні переваги послідовного планування ремонту:

  • Економія часу. Зосередження виключно на робочих процесах.
  • Збереження коштів. Виключаються зайві витрати.
  • Можливість точного розрахунку необхідної кількості матеріалів.
  • Всі етапи ремонту стають більш прозорими та зрозумілими. Особливо це важливо для замовника.
  • Відсутній ризик зіпсувати готове оздоблення приміщення. З необережності під час виконання інших робіт. 

Без чітких і послідовних дій ремонт ризикує перетворитися у хаотичну подію. Тому складання покрокового плану є важливим перед початком глобального оновлення житла.

Яка послідовність ремонту квартири?

З якої кімнати в квартирі варто починати ремонт? Так, це також є важливим моментом, про який більшість користувачів можуть навіть не замислюватися. Варто починати від найбільш віддаленої кімнати і рухатися у напрямку до входу. Але безумовно, це залежить від планування приміщення.

Для прикладу, візьмемо ремонт стандартної двокімнатної квартири. В цьому випадку ремонтні роботи варто починати на балконі, далі рухатися до вітальні та спальні, потім привести до ладу кухню та санвузол і завершити у коридорі. Така послідовність зробить ремонт більш практичним та зручним. Якщо ми говоримо про ремонт виключно однієї кімнати, то в цьому випадку варто також рухатися від вікна до дверей.

Що найперше потрібно зробити перед початком ремонту?

Для початку, потрібен план майбутніх робіт, які потрібно виконати. І також важливий дизайн-проект приміщення. Це кінцевий результат, який планує побачити замовник. Команда спеціалістів розподіляє між собою завдання, що за чим буде виконуватися, щоб не заважати одне одному.

Якщо планується перепланування приміщення, то перед початком робіт необхідно узгодити це. Для доволі серйозних змін у квартирі потрібно отримати відповідні дозволи.

Варто зазначити, що план ремонту може відрізнятися залежно від того, це новобудова, старий будинок, велика квартира чи студія. Також варто враховувати масштаби робіт. Адже це може бути косметичний або капітальний ремонт під ключ, що є двома кардинально різними за складністю та масштабами проектами.

Детально про етапи ремонту квартири

Розберемо основні кроки ремонту, які зазвичай виконуються під час оновлення житла.

Важливий нюанс: ремонт проводиться у новобудові чи старій квартирі? У першому випадку на старті ми маємо приміщення без будь-якої обробки. Тут варто буде приділити увагу плануванню простору. Такий варіант більш зручний, адже не треба гаяти час на вивіз меблів, здирання шпалерів, старої плитки і лінолеуму.

Якщо ж мова йде про об'єкт зі вторинного ринку нерухомості, то велику частину підготовки займатиме видалення старого ремонту. Це може потребувати більше часу, ніж здається.

Чорнова обробка

По-перше, з приміщення виносяться всі меблі, якщо мова йде не про новобудову. По-друге, заноситься необхідний інструмент та матеріал.

Що виконується:

  • Прокладання нових комунікацій з урахуванням розміщення побутової техніки у майбутньому. Попередньо демонтуються старі системи, якщо вони є досить зношеними.
  • Зачистка поверхонь під “нуль”. Видалення старих шпалер, фарби, штукатурки.
  • Шпаклювання та грунтування стін.
  • Реконструкція віконних та дверних отворів. Наприклад, розширення чи звуження.

Це початковий етап, на якому ще можуть вноситися певні корективи до проекту.

Попередня обробка

Усі поверхні необхідно підготувати до фінальних оздоблювальних робіт.

Що виконується:

  • Вирівнювання поверхонь (стін, підлоги, стелі). Важливий момент, особливо якщо в подальшому планується поклейка шпалерів.
  • Штукатурка поверхонь вручну або механічним способом.

Роботи проводяться зверху до низу: від стелі до підлоги. Якщо робити це у іншій послідовності, є ризик побачити на готовій гарній підлозі сліді грунтовки, фарби чи навіть механічні пошкодження.

Чистове оздоблення

Фінальні оздоблювальні роботи. Приміщення приводиться до повного порядку і вже готове до монтажу меблів, побутової техніки та дизайнерських дрібничок.

Що виконується:

  • Фарбування поверхонь, нанесення декоративної штукатурки.
  • Укладання плитки, поклейка шпалер.
  • Монтаж підлогового покриття.
  • Установка вимикачів, розеток, карнизів.
  • Монтаж сантехніки.

Коли ремонт досяг фінішу, проводиться генеральне прибирання та вивозиться будівельне сміття. До речі, ця опція входить у послуги компаній, які виконують ремонт під ключ, що є доволі зручним.

Звичайно, це лише умовні етапи ремонту квартири. Список може бути ширшим, або ж коротшим. Адже кожен проект особливий і має свої характерні риси.

Ми детально розглянемо основні етапи ремонту квартири. Перетворити звичайне приміщення у стильне та комфортне не просто, але дійсно можливо. Радимо обирати для цих робіт досвідчених та кваліфікованих спеціалістів. Обов'язковим пунктом у ремонті є планування.

Rss лента статей Просмотров: 507
image