Бесплатно после регистрации
Лучшие адвокаты найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию
Лучшие нотариусы найти или добавить

Будівництво приватного будинку в Україні в 2023: вартість, особливості, військовий стан

10.01.2023 | 18:23 Раздел: Строительство Источник: Meget

У 2023 році у кожного українця є сподівання на те, що спокійне життя незабаром відновиться. Тому з настанням нового року в Україні багато сфер, так само, як і в 2022, намагаються підтримувати економіку країни, підвищуючи для цього свою продуктивність. Це стосується і сфери будівництва. І якщо розглядати її з боку замовника, а не фахівця, то умови для будівництва приватних будинків так само залишаються доступними.

будівництво приватного будинку

Особливості будівництва під час воєнного стану

Відповідно до урядового рішення від 2022 року, під час воєнного стану в Україні процес подачі та отримання дозвільних і реєстраційних документів значно спрощено. Передбачено, що такі умови діятимуть і протягом року після припинення або скасування воєнного стану в країні. 

Варто зазначити, що загалом за своєю особливістю рішення це було висунуто для будівель, які постраждали або були зруйновані. Однак нові споруди також потрапляють у його рамки.

будівництво приватного будинку

Який будинок краще побудувати у 2022?

Оскільки питання про доступність будівництва приватних будинків і котеджів у 2023 році ми з'ясували, перейдемо до розгляду наступного – безпосередньо вибору технології будівництва, адже перше, що спадає на думку — це "Який будинок побудувати?" Важливо розуміти, що на сьогоднішній день спектр вибору технологій досить широкий, тому ми наведемо кілька прикладів, а почнемо, мабуть, з найдоступніших.

Якщо ви маєте намір побудувати будинок в Україні, то пропонуємо розглянути:

  1. Будинки з газобетону — екологічні та натуральні. Їх вигідна вартість приваблює не менше, ніж їх швидкість зведення, шумоізоляція, теплоізоляція та інші важливі плюси.
  2. Будинки з цегли — довговічні, надійні та міцні, хоча й дорожчі, ніж газобетонні. Тут комфорт і практичність поєднується з естетичністю зовнішнього вигляду.
  3. Будинки з керамоблока — функціональні й не менш дорогі, ніж цегла, однак легші, з тонкими стінами і гарантованою тривалістю експлуатації.
  4. Будинки з дерева — автентичні та екологічні. Натуральність і природний зовнішній вигляд такого будинку завжди підкуповує, але ви маєте бути готові і до його дорожнечі, і до необхідності ретельної обробки.
  5. Каркасні будинки — практичні, функціональні та швидкомонтовані, вони можуть стати ідеальним вибором, якщо ви обізнані про вартість на сировину. 

будівництво приватного будинку

Формування вартості будинку

Питання ціни будівництва будинку потенційних замовників завжди хвилює не менше, ніж питання про вибір технології. Ціна майбутнього будинку формується з кількох чинників, а саме:

  • обов'язкового проведення геологічних і геодезичних досліджень;
  • підбору відповідного фундаменту будинку;
  • вибору та закупівлі будівельних матеріалів (залежно від технології будівництва);
  • визначення типу перекриттів і покрівлі, монтажу;
  • обсягу будівельних та оздоблювальних робіт.

Для того щоб швидко, якісно і за вигідною ціною побудувати приватний будинок або котедж, рекомендуємо звертатися до будівельної компанії, оскільки там можна замовити послуги під ключ, знявши з себе відповідальність за процеси і значно заощадивши гроші.

Rss лента статей Просмотров: 3513
image