Бесплатно после регистрации
Лучшие нотариусы найти или добавить
Лучшие адвокаты найти или добавить
Риелторы Киева выбрать компанию

Інженерні комунікації у будинку

17.05.2022 | 12:18 Раздел: Строительство Источник: Teplosoft

Теплософт - Інженерні комунікації

Коли ми говоримо про приватний будинок, плануємо зведення власної оселі, інженерні комунікації згадуються чи не в останню чергу, адже частини з них ми навіть не бачимо. Однак за відсутності хоча б однієї із систем або її неправильної роботи комфортне проживання стає ускладненим або й неможливим взагалі. Тому інженерні системи – це те, на чому треба акцентувати увагу ще при розробці плану будинку, на них не варто економити чи нехтувати ними.

Що таке «інженерні комунікації» у будинку?

Теплософт - Інженерні комунікації

Категорія «інженерних комунікацій» включає такі системи:

  1. Опалення – без нього взимку та в міжсезоння про комфорт годі й мріяти.
  2. Водопостачання. Ще років 30-40 кому без підведення води в оселю були як мінімум половина будинків у нашій країні. Зараз без води з крана уявити комфортне життя складно. Також водопідведення забезпечує роботу побутових приладів: пральних та посудомийних машин, сантехніки.
  3. Каналізація забезпечує відведення стоків і відіграє не менш важливу роль у комфорті. Правильно розрахована та змонтована система майстрами компанії Теплософт якісно відводить стоки, працює безперебійно без виникнення неприємного запаху в оселі та засмічення системи.
  4. Вентиляція сприяє повітрообміну у приміщенні: відведенню відпрацьованого повітря і надходженню свіжого. А це позитивно впливає на здоров’я мешканців, слугує профілактикою розвитку грибка і плісняви на поверхнях, сприяє відведенню неприємних запахів із «брудних» зон.
  5. Кондиціонування – встановлення різноманітних систем, які працюють на підтримання оптимального мікроклімату за будь-яких погодних умов.
  6. Електропостачання – без нього не працюватиме жоден прилад у домі, а також не функціонуватимуть більшість інших систем: електроопалення, штучна вентиляції тощо.
  7. Газопостачання – необов’язковий різновид комунікацій у приватних будинках. Ця інженерна мережа необхідна для опалення, приготування їжі та гарячої води, однак її можуть замінити електричні прилади чи альтернативні джерела: наприклад, для опалення та ГВП можна використовувати твердопаливні котли, теплові насоси, сонячні колектори.

Також до сучасних інженерних комунікацій зараховують системи захисту, відеонагляду, підключення інтернету і телебачення.

Підведення інженерних комунікацій

Підключення до інженерних мереж умовно можна поділити на два типи:

  • Підключення нового будинку. У разі зведення нової будівлі, план комунікацій розробляють паралельно із планом споруди. Це дозволяє максимально узгодити роботу усіх систем, врахувати нюанси, зробити комунікації практично непомітними, функціональними та ефективними.
  • Модернізація старої споруди – процес дещо складніший, адже доводиться працювати із тим, що вже є.

Спільним у обох випадках є планування – як початковий етап. На цьому етапі:

  • визначають усі види комунікацій, які потрібно підключити;
  • враховують архітектурні особливості будівлі;
  • беруть до уваги потреби мешканців та санітарні норми для кожного типу системи.

Також на цьому етапі необхідно:

  • дізнатися у компаній-постачальників щодо можливостей підключення до їхніх мереж: електро- і газопостачання;
  • обрати вид водопостачання та відведення стоків: загальні системи чи власні – свердловина і септик;
  • визначити оптимальний спосіб опалення оселі: природний газ, електрика, твердопаливний котел чи альтернативні джерела: тепловий насос тощо.

Теплософт - Інженерні комунікації

Планування має завершуватися розробкою детального проекту усіх систем, а вже згідно із проектом фахівці компанії Teplosoft добирають потрібне обладнання для втілення і проводять його монтаж

Rss лента статей Просмотров: 5962
image