Бесплатно после регистрации
Риелторы Киева выбрать компанию
Лучшие адвокаты найти или добавить
Лучшие нотариусы найти или добавить

Як кадрова ротація вплине на будівельний ринок Києва?

26.12.2014 | 09:45 Раздел: Строительство Источник: roduna.kiev.ua

Ринонок нерухомості Київа знову здивовує Киян, так як нещодавно в КМДА провели ще одну кадрову перестановку.

stroitelstvo6 Тепер головою Управління будівництва та житлового забезпечення є Олександр Спасибко. Він багато років керував будівельними компаніями Леоніда Юрушева – це віп-фірма, яка займається будівництвом комплексів для відпочинку. Якщо взяти до уваги, що влітку застпункиком міського голови став Ігор Ніконов, якого всі знають, як власника компанії «К.А.Н», то можна зробити висновок – у Київі відбувається кадрова ротація в сфері будівництва. Залишається тільки спостерігати, як це вплине на продаж нерухомості у Київі у 2015.

Як далі чиновники будуть розпоряджатися державними грошима, буде видно пізніше, тому що нинішня ситуація в країні не дозволяє видавати кошти з бюджету на великі будівельні проекти. Але, зараз у нас є можливість проаналізувати ситуацію, яка склалася у столиці за період керування компанії Михайла Голиці. Самі він був головою управління, яке сьогодні очолює Юрушев. Багато років підряд Голяця був не лише в кріслі управлінця, а ще й депутатом Київської ради. Чому потрібно провести аналіз його діяльності пояснюється двома причинами: було витрачено мільярд гривень і зроблено чимало кадрових перестановок. Щоб зрозуміти, як це відобразилося на Україні чи стали дешеві квартири в Київі необхідно провести аналіз діяльності Михайла Голиці.

Коли заснували 6 років назад «Вісник Держзакупівель» комунальне підприємство «Житлоінвестбуд» усім показали на що пішли витрачені 3 мільярди. Декілька тендерів виграли дві взаємопов’язані компанії, чому так сталося ніхто не знає. Але експерти допускають такий варіант: ці дві компанії одного власника, який є родичем Голіцина. Фірми займаються продажом квартир в новобудовах, а 66 млн. отримала компанія «Азур» із виділених коштів на будівництво в столиці. І так відбувалося декілька років підряд, одні і ті ж самі компанії вигравали тендери і отримували мільярди.

Деякі українські компанії з незаплямованою репутацією роками приймають учать у тендерах і не можуть їх виграти. Чому так відбувається? Допускається, що переможця визначають родинні зв’язки та добре розвинута в державі корупція. Власники будівельних компаній сподіваються, що зі зміною директора Департаменту ситуація зміниться, і бюджетні кошти на будівництво житла в столиці будуть виділяти лише фірмам, які чесно переможуть в тендері.

Rss лента новостей Просмотров: 1479
image